Premi Pirene de periodisme interpirinenc

 • Informació d'interès
 • Edicions anteriors

Capca Pirene

Al premi Pirene de Periodisme interpirinenc poden presentar-se els treballs periodístics (de premsa, ràdio o televisió) que hagin estat publicats o difosos entre l’1 de juliol de 2016 i el 30 de juny de 2017, que facin referència a qualsevol aspecte relacionat amb els Pirineus.

El jurat podrà excepcionalment prendre en consideració, amb el consentiment previ dels seus autors, treballs en qualsevol modalitat del premi que en la seva opinió s’adiguin a l’esperit del premi, encara que no hagin estat presentats.

La dotació del vint-i-dosè premi Pirene és de 6.000 euros aportats pel Govern d’Andorra, dels quals 3.000 euros seran per a un reportatge de ràdio o de televisió i 3.000 euros per a un reportatge de premsa escrita.

En l'edició de l'any 2017 del Premi Pirene de periodisme interpirinenc, el ministeri de Medi Ambient i Sostenibilitat aporta una dotació de 1.500 € més per aquell reportatge que faci especial incidència en la temàtica mediambiental o en la sostenibilitat als Pirineus amb la finalitat de promoure la informació, divulgació i conscienciació en aquest àmbit.

Els treballs aspirants junt amb el formulari d’inscripció s’han de presentar abans del 31 de juliol del 2017 a la Biblioteca Pública del Govern, C/ Prada Casadet 6 baixos, AD500 Andorra la Vella, Principat d’Andorra.

 

Edició 2017
pdf Inscripció al premi Pirene de periodisme interpirinenc
pdf Bases del Premi 2017 - cat
pdf Bases del Premi 2017 - cast
pdf Bases del Premi 2017 - esk
pdf Bases del Premi 2017 - occ
pdf Bases del Premi 2017 - arag
pdf Bases del Premi 2017 - fra
pdf Bases del Premi 2017 - ang

 

Img ObjSostenible

Edicions anteriors

 • Pirene 2016

  · Premi Pirene de reportatge de premsa escrita: desert

  · Premi Pirene de reportatge de premsa audiovisual

  · Al treball “Foc, boscos i llegendes”, dirigit per Albert Aymamí Bertran, emès per Andorra Televisió

  · Accèssit, de 750 euros, a la selecció de reportatges “Estat natural” del Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra (CENMA), emesos per Andorra Televisió

 • Pirene 2015

  · Premi Pirene de reportatge de premsa escrita: desert

  · Accèssit al reportatge de premsa escrita, de 1.000 euros, “Maravillas que no te puedes perder” presentat per Argiñe Areitio, i que correspon al núm. 100 de la revista El Mundo de los Pirineos

  · Accèssit, de 750 euros, al conjunt d’articles “Vida als Pirineus”, publicats al suplement ARA Andorra

  · Accèssit, de 750 euros, al reportatge “Llívia, l’exception pyrénéenne” de Marie Ange Lobera Vizcaino, publicat a la revista Pyrénées Magazine

  · Premi Pirene de reportatge de premsa audiovisual ex aequo

  · Al reportatge “Juego de espías (Canfranc-Zaragoza-San Sebastián)”, dirigit per Ramon J. Campo i Germán Roda, emès per Aragón TV

  · Al reportatge “El camí del foc. La cremada de falles d’Andorra la Vella” de Rosa Burgos Mateu i Albert Cristòfol Santacruz de la productora audiovisual Qucut - Producció i Comunicació , emès per Andorra Televisió

 • Pirene 2014

  · Premi Pirene de reportatge de premsa escrita: desert

  · Accèssit al reportatge de premsa escrita “Jeu de pistes. Dossier ours”, de Patrice Teisseire-Dufour, publicat a la revista Pyrénées Magazine de setembre-octubre del 2013

  · Accèssit al reportatge de premsa escrita “Un país d’actors”, de Tony Lara Sánchez, publicat a la revista Portella de primavera del 2014

  · Premi Pirene de reportatge de premsa audiovisual: desert

  · Accèssit al reportatge “Soldeu-El Tarter 50 anys, el motor d’un país”, d’Antoni Ubach Guàrdia (ST!), emès per Andorra Televisió

 • Pirene 2010

  2010-Pirene

  Premi Pirene 2010 de reportatge de premsa escrita al recull de 9 reportatges de patrimoni fotogràfic d'Andorra d'Andrés Luengo, publicats a El Periòdic d'Andorra entre el juliol del 2009 i l'abril del 2010:

  · "Memòria visual de la vida a pagès"
  · "L'Andorra idíllica dels Cuyàs"
  · "L'Andorra de 1910 en 3D"
  · "Uns minuts abans del boom"
  · "Un segle en 3.500 imatges"
  · "Els Pirineus de l''altre' Centelles"
  · "L'Engordany de Català-Roca"
  · "L'Andorra inèdita dels 50 i 60 de Català Roca"
  · "Fotògrafs, gironins i pioners"

  Premi Pirene 2010 de reportatge audiovisual o radiofònic al reportatge Els secrets de Sonplosa. El jaciment de la roureda de la Margineda de Molines Patrimonis, sota la direcció de Jorge Cebrián i la realització de David Ramos i Roger Torruella, emès per Andorra Televisió.

 • Pirene 2009

  2009-Pirene

  Premi Pirene 2009 de reportatge de premsa escrita al treball "Pirineo, Pirineos", del suplement Cultura de La Vanguardia del 24 de juny del 2009.

  · Accèssit al reportatge de premsa escrita "Le jeu de quilles de neuf" de Patrice Teisseire-Dufour, publicat a la revista Pyrénées Magazine.

  Premi Pirene de reportatge audiovisual o radiofònic: desert.

  · Accèssit al reportatge Perdent l’ànima, de Lluís Casabella Vehils, emès per Internet el 10 d’agost del 2008 a www.imaginaris.info
  · Accèssit al reportatge "Parla català", el rescate de una lengua, de Pablo Ulises Pastor Giglio, emès a l’Argentina per Canal 15 La Calera Cablevisión el 14 de maig del 2009.

 • Pirene 2008

  Premi Pirene 2008 de reportatge de premsa escrita als treballs escrits en llengua catalana "Constructores i administració promouen dues estacions d’esquí i 5 camps de golf al Pirineu" i "Aigüestortes, el fracàs d’una ampliació", de Joan Rueda i Sanllehí dins el diari El Punt.

  Premi Pirene 2008 de reportatge audiovisual o radiofònic a Jorge Cebrián i Roger Torruella pel reportatge Pena capital, emès per Andorra Televisió.

 • Pirene 2007

  Premi Pirene 2007 de reportatge de premsa escrita al reportatge "Sin fronteras", de Javier Sánchez-Beaskoetxea, publicat a la revista El mundo de los Pirineos.

  Premi Pirene 2007 de reportatge audiovisual o radiofònic al reportatge de Jorge Cebrián Lluitant per la vida: Andorra i la Segona Guerra Mundial, emès per Andorra Televisió.

 • Pirene 2006

  Premi Pirene 2006 de reportatge de premsa escrita als reportatges escrits en llengua occitana "Èra un camp d’internament en país occitan: Gurs" i "De camps que menavan a la mòrt", de David Grosclaude, publicats al periòdic La Setmana.

  Premi Pirene 2006 de reportatge audiovisual o radiofònic a France 3 Sud pel programa Euromagazine Eurozigzag número 19.

 • Pirene 2005

  Premi Pirene 2005 de reportatge de premsa escrita: desert.

  Accèssit de 1.500 euros a la sèrie "Cuéntame lo que pasó", de Javier Ricou amb fotografies de Mercè Gili, publicada al diari La Vanguardia.

  Premi Pirene 2005 de reportatge audiovisual o radiofònic a "Totxos blancs" de Televisió de Catalunya, escrit per Francesc Besses i Montse Castany per al programa 30 Minuts.

 • Pirene 2004

  Premi Pirene 2004 de reportatge de premsa escrita al reportatge "Gent de frontera: Un peu a cada banda", d'Andrés Luengo, Laura Bertran i Cecília Artigues amb fotografies d’Òscar Mirón, Lluís Serrat, Laura Bertran i Andrés Luengo, publicat al setmanari Presència.

  Premi Pirene 2004 de reportatge audiovisual o radiofònic: desert.

 • Pirene 2003

  Premi Pirene 2003 de reportatge de premsa escrita al reportatge "La vall de Cabó", d'Albert Villaró, publicat a la revista Descobrir Catalunya.

  · Menció especial del jurat al conjunt de revistes adreçades al públic infantil Plumalhon, Mil Dimonis i Pika l'original escrita en occità.

  Premi Pirene 2003 de reportatge audiovisual o radiofònic a Invierno en Boí, escrit i dirigit per Inmaculada Franco Candel i realitzat per Eloy Parejo Mengual, i emès pel Canal 24 horas i per La 2 de TVE.

 • Pirene 2002

  Premi Pirene 2002 de reportatge de premsa escrita al reportatge "El oro de Canfranc", de Ramón J. Campo, publicat al diari Heraldo de Aragón.

  Premi Pirene 2002 de reportatge audiovisual o radiofònic a L'Andorra de Mossèn Cinto, de Toni Ubach i Àlex Terés, emès per Andorra Televisió.

 • Pirene 2001

  Premi Pirene 2001 de reportatge de premsa escrita: desert.

  · Accèssit de 250.000 pessetes al reportatge de premsa escrita "Falles al Pirineu", de Laura Hurtado amb fotografies de Manel Viladrich, de l'agència Zoom, publicat a la revista El Temps - València.

  · Accèssit de 50.000 pessetes al reportatge de premsa escrita "Va cometre plagi Fiter i Rossell en el Manual Digest?", de Ricard Poy, publicat al suplement dominical Informacions del Diari d'Andorra - Andorra la Vella.

  Premi Pirene 2001 de reportatge audiovisual o radiofònic: desert.

 • Pirene 2000

  Premi Pirene 2000 de reportatge de premsa escrita a "L'avalanche d'Izourt ou le mensonge d'interêt public", de Jean-Louis Causse, publicat a la revista L'Ariégeois, núm. 139 - Saint Girons.

  Premi Pirene 2000 de reportatge audiovisual o radiofònic al treball de ràdio "Les Pyrénées des écrivains", dins el programa Horizons 1000 de Patrick Avakian, emès per Radio Campus 94 - Tolosa.

 • Pirene 1999

  Premi Pirene 1999 de reportatge de premsa escrita a la revista El mundo de los Pirineos, dirigida per Javi Pascual.

  · Accèssit al reportatge de premsa escrita "L'educació sense pissarres", d'Oriol Cortacans, publicat a la revista El Temps.

  Premi Pirene 1999 de reportatge audiovisual o radiofònic: desert.

 • Pirene 1998

  Premi Pirene 1998 de reportatge de premsa escrita: desert.

  Premi Pirene 1998 de reportatge audiovisual o radiofònic: desert.

  · Accèssit Pirene 1998 de reportatge de ràdio o de televisió a Meritxell, vint-i-cinc anys de l'incendi, de Sílvia Colomé, emès per Andorra Televisió.

 • Pirene 1997

  Premi Pirene 1997 ex aequo de reportatge de premsa escrita a:

  · "Andorra, la transició perpètua", d'Alvar Valls, publicat a la revista El Temps.
  · "Pyrénées Paysannes", publicat a la revista Pyrénées Magazine del grup Milan Presse.

  Premi Pirene 1997 de reportatge audiovisual o radiofònic a "Tor, la muntanya maleïda", dins el programa 30 Minuts.

 • Pirene 1996

  Premi Pirene 1996 de reportatge de premsa escrita al reportatge "Pirineos, pasión por las cumbres", de Pep Verdú, publicat a la revista Altaïr.

  Premi Pirene 1996 de reportatge audiovisual o radiofònic a "L'ós del Pirineu", de l'equip del programa 30 Minuts de Televisió de Catalunya.

 

Per a més informació:

Biblioteca Pública del Govern d'Andorra
 bibliopublica@andorra.ad
Telèfon: +376 828 750