Museu Postal

museu-postal1 museu-postal2 museu-postal3

La necessitat de comunicar-se és inherent a l’ésser humà, i comunicar-se a distància ha estat un repte per a tota societat. Des del crit fins a les noves tecnologies, els mitjans de comunicació han evolucionat de manera vertiginosa.La formació del sistema postal a Andorra va íntimament lligada a la història més recent del país i ha contribuït a la transformació de les formes de vida de les valls andorranes. Des dels traginers i vianants fins als carters i les noves tecnologies de la comunicació, en totes les seves formes, ha evolucionat en funció de les necessitats marcades per la societat transformant en cada època el sistema de correu i la seva organització i dotant-los de nous mitjans més eficaços en el procediment de tramesa de missatges. 
Andorra ofereix unes particularitats quasi úniques com a territori fronterer: en un primer moment, com a territori gestionat per Correus espanyols com un territori més de Lleida i, més tard, com a territori que emet segells propis elaborats per les fàbriques nacionals d’Espanya i França, per al franqueig a l’exterior, ja que a l’interior del país, fins a l'any 2008, la tramesa de cartes i paquets era gratuïta.El Museu introdueix els visitants en el món del correu amb un audiovisual, abans de recórrer la història postal d'Andorra. Per als més exigents s’exposa tota la col·lecció filatèlica d'Andorra des de 1928, així com els processos d’elaboració i d’impressió dels segells i diverses curiositats filatèliques.

MuseuPostal

Informació d'interès

Serveis
Visita lliure / Durada 45 m / Tallers escolars / Botiga
Accessibilitat
Accessible per a persones amb mobilitat reduïda
Tarifes
· Normal: 5 €
· Reduïda: 2,5 € (grups superiors a 10 persones, entitats i societats col·laboradores, estudiants estrangers, majors de 65 anys).
· Entrada gratuïta: per a escoles i estudiants nacionals, serveis socials, persones amb minusvalidesa, persones inscrites al Servei d’Ocupació, titulars del carnet jove, menors de 10 anys, membres de l’ICOM i l’ICOMOS, titulars de la targeta magna i tots els ciutadans del Principat el primer i el tercer dissabte de cada mes durant tot l'any.
Horaris
· Maig-octubre: 10-14 h i 15-18 h. Diumenges tarda i dilluns tancat.
· Novembre a abril: 10-14 h i 15-18 h. Diumenges i dilluns tancat.
· El museu obre de 10-14 h: 5 d'abril, 6, 8 i 27 de desembre.
· El museu està tancat: 1 i 6 de gener / 14 de març / 1 de maig / 8 i 16 de setembre / 25 i 26 de desembre.
Adreça
Carrer Major, borda del Raser, AD300 Ordino
Tel.: +376 836 908
Central de reserves: +376 839 760
A/e: museusandorra@gmail.com
Sense reserva prèvia